tirsdag den 29. maj 2012

Forårsdag på lærred

Da min mor havde fødselsdag i april, der lavede jeg et lærred til hende. Hendes yndlingssang er Anne Linnets forårsdag, så den skrev jeg og fremhævede nogle forskellige ting. Nu hænger det og pynter i deres spisestue. Jeg er blevet rigtig glad for resultatet, og det blev min mor heldigvis også :)

Pinsen 2012

Det gode vejr i pinsen er blevet nydt hjemme i Haderslev. Familien har en årlig pinsetur, som vi var på i søndags. Vejret var helt perfekt og vi sluttede af med grill hjemme hos mine forældre. Vi var 23 mennesker og snakken gik :) Hver især, skal have en ting med til spisning om aftenen og jeg fik at vide at jeg skulle lave desserten. Så jeg lavede en rabarbertærte - har lavet den en gang før og den smager super. Så I skal også lige have opskriften her:


Rabarbertærte
Ingredienser til kompot:
400 g. rabarber i renset vægt
50 g. sukker

Ingredienser til dej:
150 g. margarine (jeg bruger bare flydende becel)
2 æggeblommer
125 g. sukker
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver

Ingredienser til fyld:
2 æggehvider
100 g. makroner

Fremgangsmåde:
Rabarberne skæres i 2 cm stykker og koges med sukker. Køles af.
Dejen æltes sammen og lægges koldt i en time.
Hviderne piskes stive og de knuste makroner vendes i.
2/3 del af dejen rulles ud og lægges i en tærteform eller springform.
Æggehvidemassen fordeles over.
Kompotten fordeles over.
Resten af dejen rulles ud og lægges i et fletværk over.
Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader midt i ovnen.
Kan evt. serveres med cremefraiche rørt med vaniliesukker.

Bon appetit!


torsdag den 24. maj 2012

Downtown

Jeg er medlem af downtown. Kan godt lide ideen om dagtilbud til diverse steder, hvor især nyåbnede restauranter og butikker, som vil gøre reklame for sig selv opretter et tilbud. Jeg købte dagtilbuddet for et par uger siden til en nyåbnet sushi restaurant i Aarhus. Det hedder Saichi og er beliggende på Jægergårdsgade. Min kæreste og jeg tog derhen og spiste i mandags, og hold op hvor var det lækkert. Så kan kun anbefale stedet!

tirsdag den 22. maj 2012

Dagen er gået med..

Aftensmad bestående af porre ristet på panden med ris, diverse krydderier og noget kød fra en tapas-pakke // Kom til at tage et smut i Søstrene Grene og Tigeren og fandt selvfølgelig nogle ting, der bare måtte med hjem // Aftentur med en god veninde i Aarhus - vejret skal bare nydes i fulde drag!

søndag den 20. maj 2012

Weekend #20 2012

Carpaccio og pastasalat med bl.a. oliven, soltørrede tomater og artiskokker // Frisk basilikum // Kähler Mano mælkekande i den fineste blå farve // Koncert med Medina i fredags i Tivoli Friheden // Hjemmelavet sættekasse bruges nu til neglelakker

mandag den 14. maj 2012

Fine streger og en ugle..

Har været igang med en ny DIY fra Søhesten - se den her! Synes hendes tegninger er enkelte og fine - og jeg har fået lysten til at tegne frem igen, så det er dejligt. Uglen er lavet af grøn karton og maskingtape fra Søstrene Grene. Fortsat god mandag derude!

lørdag den 12. maj 2012

Weekend #19 2012

Så er det weekend igen og det er skønt! Her står den bare på hygge. Har været på loppemarked og i byen med en veninde og nu slapper jeg bare af herhjemme. Billedcollagen viser nogle firkløverbilleder jeg lige har lavet af karton og nyindkøbte maskingtapes, kærestens hjemmebagte boller og nye roser - 20 styks for en 10'er (så bliver man nødt til at købe det!)


I må have en dejlig weekend derude!

søndag den 6. maj 2012

Grafiske cirkler

Har set flere af disse grafiske tegninger rundt omkring på nettet - og nu har jeg fået skaffet mig noget fint Maskingtape (købt i Decorate butikken på Jægergårdsgade i Arhus C) Så nu skulle det prøves. Har fået god inspiration HER fra! Så jeg hyggede mig ude i vores have i går og dette blev resultatet - godkendt af kæresten og nu pynter det i vores lille køkken :)